Команда Skeiron створила 3D-модель палацу Жевуськи-Лянцкоронських на Львівщині, який є пам’яткою архітектури національного значення.

Команда створила цифрову модель палацу, завдяки якій відтворили проєктування та обмірні креслення споруди. Палац Жевуських-Лянцкоронських збудував Міхал Жевуський у 1740 році. Він побудований у стилі французького ренесансу, а парк, у якому розташований палац, внесений до природо-заповідного фонду України.

У 19 столітті палац перейшов у власність родини Лянцкоронських, яка частково знесла старі приміщення і добудувала нові. Будівля мала 60 кімнат, а ззовні була прикрашена скульптурами з різних країн світу.

У 2004 року ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» продало будівлю за 467 тисяч гривень. Проте у 2017 році палац повернули у державну власність, а у 2022 він перейшов в управління Фонду держмайна.

У 2023 році палац продали приватному інвестору EFI Group. Компанія підписала меморандум з місцевою владою про збереження і реставрацію будівлі, а також  створення тут закладу із соціальною складовою.

Команда Skeiron оцифрувала палац у межах проєкту SaveUkrainianHeritage. Його запустили в березні 2022 року, щоб зберегти в цифровому вигляді унікальні споруди України, які знаходяться під загрозою знищення через російську збройну агресію.

 

Палац Жевуських-Лянцкоронських планують відновити. Там хочуть створити сучасний реабілітаційний центр для військових, відкрити приватну школу англійського типу або п’ятизірковий готель.