Кінопокази спеціальної програми фестивалю 12-го Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів (KISFF) проведуть у Харкові й Одесі протягом квітня.

Так хочуть сприяти культурному життю в містах, які щоденно потерпають від обстрілів і зазнають сильних руйнувань, коментують організатори.

Анонсують вісім тематичних програм у Харкові, присвячених темам української ідентичності, існування жінки в патріархальному світі, саморефлексії й боротьби зі стереотипами.

Покажуть, зокрема, історії про Київ і фільми заходу України. Також у програмі –  комедійні короткометражні фільми й підбірка історій про зв’язок між людьми й тваринами.

   

Коли

з 11 по 13 квітня

Де

Multiplex, ТРЦ «Нікопольський» (кінопокази) 

Пресцентр медіагрупи «Накипіло» на вулиці Мистецтв, 14 (освітні події)

Скільки

Покази – 80 гривень

Освітні події – безкоштовно, за реєстрацією онлайн

   

В Одесі покажуть вісім тематичних програм, у яких досліджують українську ідентичність, саморефлексивність і природу страху. Зокрема, історії про Крим і Київ та ретроспективу з чотирьох короткометражних фільмів Девіда Лінча.

Також у програмі – «Анімаційні страшилки» й дитяча програма про повагу до найближчих людей, домашніх улюбленців і всього живого, анонсують організатори.

   

Коли

з 18 по 21 квітня

Де

«СінемаСіті» у FontanSky Center (покази)

America House на вулиці Грецька, 1а (освітні події)

Скільки

Покази – 70 гривень

Освітні події – безкоштовно за умови попередньої реєстрації

   

Серед іншого, в обох містах – блок фільмів-переможців KISFF і Q&A-сесії з українськими режисерами й режисерками фільмів, які представлять свої роботи.

Проведуть й освітню панель з лекціями про кіно й роботу індустрії, спікерами якої стануть співзасновниця продюсерської компанії Moon Man Вікторія Хоменко й автор і редактор Skvot Mag Юрій Самусенко.

Розклад показів і реєстрація доступні за посиланням.

   

Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFF проводять вже вдванадцяте. З 16 до 22 листопада 2023 року показали 28 тематичних програм і 50 кінопоказів, присвячених українській ідентичності, історичній пам’яті й досвіду, проблемам рівності й майбутньому технологій на основі штучного інтелекту, розповідають організатори. Серед іншого, короткі метри Девіда Лінча й найцікавіші роботи українських режисерів. Редакція The Village Україна розповідала головне про 12-й KISFF.