«Укрпошта» запустила перепродаж поштового блоку «Міста героїв» на честь Чернігівщини, до якого ввійшли чотири марки. Це вже сьомий випуск серії.

Його присвятили Чернігову, Ніжину, Семенівці, куди волонтери евакуювали через річку людей, і селу Ягідне. На кожній з марок зобразили військових або цивільних на тлі місцевих будівель, які чинили спротив під час наступу російської армії, кажуть в «Укрпошті».

На марці, що присвячена селу Ягідне, зобразили дитину. Під час окупації в селі взяли в полон 360 мешканців, серед яких були діти й немовлята, яких тримали в тісному підвалі протягом 27 днів, коментує гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

Ескізи розробила креативна агенція I Am Idea. Тираж блоку – 150 000, а вартість – 120 гривень. Передзамовити марки можна за посиланням.

У 2024 році планують також випустити марки, присвячені Миколаєву, анонсує гендиректор «Укрпошти». 

   

Понад місяць від початку повномасштабного вторгнення російські військові намагалися окупувати територію Чернігівської області, щоб підступитися до Києва. До 3 квітня 2022 року їх витіснили з усієї території області, того ж дня міський голова Владислав Атрошенко зазначав, що Чернігів зруйнований на 70%.

   

22 березня «Укрпошта» відкрила передпродаж й поштового блоку «Міста Героїв. Охтирка» на честь Охтирки в Сумській області. На марці зображена зруйнована росіянами будівля Охтирської міської ради. 

Обкладинка й фото: «Укрпошта»