Розробник гри Death from Above, фінська студія Rockodile, випустила оновлення до своєї гри: додали підтримку консолі Steam Deck, а також локалізацію російською мовою.

«Ми знаємо, що це може здивувати чи навіть розлютити вас, але ми віримо, що важливо донести правильне послання до якомога більшої кількості людей, особливо до тих, які мають владу щось змінити», – йдеться в повідомленні у Steam.

Трейлер гри Death from Above

Якщо запустити гру Death from Above російською мовою, на екрані зʼявиться повідомлення, в якому розробники Rockodile пояснили «власні причини та сподівання». У цьому повідомленні вони зокрема дякують російським гравцям за їхню «хоробрість».

Наразі в Death from Above можна пограти з локалізацією 20 різними мовами, зокрема українською та кримськотатарською.

Death from Above вийшла в ранньому доступі ще в травні. Офіційно гру запустили 22 лютого. Наразі гру можна придбати за 225 гривень. Частину прибутку від продажів (30%) передають благодійному фонду «Повернись живим» й «Армії дронів».

Після того, як розроблення гри окупиться, обсяг донейтів обіцяють наростити до 70%. Іншу частину прибутку направлятимуть на створення нового контенту для гри, пояснює паблішер гри Генрік Лессер.

   

Death From Above – це аркадний симулятор керування дроном, події якого відбуваються під час російського вторгнення в Україну. «Ви гратимете за українського військового оператора дрона, що бореться з окупантами, збирає цінне спорядження й відновлює лінії комунікації, пошкоджені внаслідок війни», – розповідають творці гри.

Гру спільно розробляють фінська студія Rockodile Games й українська Octobear Knight Games, а видає новий німецький паблішер Lesser Evil. The Village Україна вже спілкувалися з паблішером гри Генріком Лессером про створення Death from Above і терапевтичний ефект від знищення російських окупантів у відеогрі.

обкладинка й фото: Death from Above