Фільм «20 днів у Маріуполі», який здобув «Оскар», знову покажуть в українських кінотеатрах з 14 березня. 

Фільм можна буде переглянути в «короткий проміжок часу в обраних кінотеатрах». На деяких майданчиках відбудуться лише разові покази в окремі дні.

У Києві його, зокрема, транслюватимуть в кінотеатрах: «Оскар», «Планета Кіно», «Жовтень», «Супутник» і Multiplex. Серед деяких інших міст, у кінотеатрах яких відбудеться кінопоказ, – Львів, Дніпро, Харків, Одеса й Вінниця.

«Незабаром» фільм можна буде переглянути також на українських онлайн-платформах. Повний перелік міст та кінотеатрів доступний за посиланням, його оновлюватимуть.

   

Стрічка «20 днів у Маріуполі» стала найкасовішим документальним фільмом в Україні. Редакція The Village Україна запитувала Мстислава Чернова про найстрашніший момент у Маріуполі, рішення показувати найбільш жорстокі кадри й перший фідбек.

   

Фільм «20 днів у Маріуполі» став першим в історії українським фільмом, який виграв «Оскар»: стрічку Мстислава Чернова відзначили в категорії «Найкращий документальний фільм».

Фільм також став переможцем британської кінопремії BAFTA у 2024 році в категорії «Найкращий документальний фільм», лауреатом Шевченківської премїі за серію матеріалів про облогу Маріуполя: фільм «20 днів у Маріуполі», репортажі, фото, відео й розслідування. Крім цього, команда також отримала Пулітцерівську премію.