Українська фотографка Єлєна Калініченко стала учасницею фотопроєкту про сімʼю Life At Home Енні Лейбовіц для IKEA, пише The Guardian. 

У межах проєкту фотографка Енні Лейбовіц відвідала сім країн, щоби задокументувати різні уявлення про родину. У результаті вона створила двадцять світлин, що представили на Паризькому тижні моди.

Окрім своїх фото, Лейбовіц відібрала для виставки також роботи шістьох своїх учнів, яким допомогала у створенні власних проєктів про дім. Серед них – робота української фотографки Єлєни Калініченко. На одному з фото зображена дівчина біля руїн, де колись був її будинок.

 

 

«Усі думають, що дім – це безпечне місце, куди можна піти відпочити й де ти знаєш, що він твій. Але ми знаємо, що його можуть забрати за секунду, і він більше не є безпечним. Ось чого я хотіла досягти», – коментує українка.

   

Альбом зі світлинами американської фотографки Енні Лейбовіц випустить українське видавництво ArtHuss. Це антологія модних образів, знятих переважно для Vogue. Фотоальбом натхненний книгою «Алісині пригоди у Дивокраї» Льюїса Керрола й має назву «Дивокрай». Деякі з фото ніколи не публікували раніше.

   

У липні 2022 року Енні Лейбовіц відвідала Україну й зняла першу леді Олену Зеленську для американського Vogue, а також зустрілася з українськими фотографами й фотографками.

Обкладинка й фото: IKEA