Фотограф Саша Маслов і Saint Javelin створили фотокнигу Saints, де документують історії людей під час повномасштабної війни.

Фотокнига вже доступна для передзамовлення на сайті українського видавництва Ist Publishing і на сайті Saint Javelin.

Видання містить понад 100 світлин й історій людей, які служать у ЗСУ, волонтерять і щодня виконують свою роботу для захисту держави, розповідають у видавництві. Там додають, що багато героїв і героїнь цих історій загинули або вважаються зниклими безвісти.

«Маслов говорить про нове розуміння святості й самопожертви, яке трансформувалося протягом 10 років війни», – коментують у видавництві.

«Ця книга про особисту жертовність людей, які вирішили протистояти жорстокому й варварському вторгненню, що відбувається в Європі у 21 столітті на очах у всього світу», – розповідає автор фотокниги Саша Маслов.

«Saint Javelin був відомий мемами й жартами, але ми хотіли створити більш серйозний, документальний проєкт, щоб розповісти історії людей, які захищають Україну», – каже засновник Saint Javelin Крістіан Борис.

Майже третину, 30% прибутку від продажу книги на сайті Saint Javelin спрямують на закупівлю тактичного медичного обладнання для ЗСУ за ініціативою Світового конгресу українців Unite with Ukraine.

   

Саша Маслов – український фотограф, який знімає для The New York Times, New York Magazine, Wall Street Journal Magazine, автор фотокниг Ukrainian Railroad Ladies (2020,  «Основи»), Veterans: Faces of World War II (2017, Princeton Architectural Press) і Portrait Assignment (самвидав).