Український інститут й ООН Жінки оголосили номінанток пʼятої премії Women in Arts. The Resistance. 

Цьогоріч премія проходить під гаслом «Допоки не скінчиться буря». Переможниць оголосять 6 березня.

Ось повний список номінанток

Під час церемонії нагороджуватимуть також особливою відзнакою, яку запровадили у 2021 році. Це окрема премія для відзначення досягнень жінок, які не є професійними мисткинями, але своєю діяльністю роблять важливий внесок в українську культуру, кажуть організатори.

З 2023 року до критеріїв відбору номінанток додали також «внесок у перемогу», що враховує діяльність у військовій, волонтерській, культурній чи будь-якій іншій сфері, що «наближає перемогу».

   

Це пʼята номінація премії Women in Arts, яку у 2019 році започаткували Український інститут й ООН Жінки в межах руху солідарності за гендерну рівність HeForShe. Мета премії – звернути увагу на досягнення жінок, які працюють у сферах культури й мистецтва.

   

У 2021 році премію Women in Arts отримали режисерка Ірина Цілик, письменниця Софія Андрухович, диригентка Оксана Линів, громадська діячка Юлія Федів й інші. Повний список лауреаток тут.

   

У 2023 році премію Women in Arts.The Resistance отримали художниця Алевтина Кахідзе, композиторка Алла Загайкевич, драматургиня Ніна Захоженко й інші. У 2022 році премію не проводили через початок повномасштабного вторгнення РФ в Україну.