Гурт Our Atlantic випустив «воєнний» альбом «На глибині». Це хроніка бойового досвіду барабанника гурту Олексія Бикова, який після 24 лютого 2022 року став на захист Київщини й продовжує службу в ЗСУ.

«Зрозумівши, що в цей час мистецтво може слугувати не тільки розвагою, а й важливим засобом для рефлексії й осмислення індивідуального травматичного досвіду війни, ми поставили за мету створити якісний музичний продукт, який мав би цінність як для суспільства, так і для української культури», – коментує гурт.

Олексій Биков після початку повномасштабного вторгнення

«На глибині» має спонукати слухачів до роздумів й осмислення травматичного досвіду війни, кажуть в Our Atlantic. За їхніми словами, гурт, зокрема, намагається стимулювати діалог про майбутнє України.

Музична складова альбому поєднує елементи соулу, блюзу й академічної музики, а також електроніку з акустичними гітарами, «створюючи кінематографічну ауру».

Для написання текстів пісень досліджували українську воєнну літературу часів Другої світової війни, зокрема фронтову поезію й романи Олеся Гончара та вірші Миколи Бажана.

Фото: барабанник Our Atlantic Олексій Биков

Альбом містить 12 треків, зокрема заключний «Гей, старий!», який записали разом із Zapaska. Слухайте на «На глибині» на стримінгових майданчиках: Spotify, Apple Music, Deezer, YouTube Music.

   

Our Atlantic – київський інді-поп гурт, який із 2017 року робить музику в стилі диско, фанку й соулу, натхненну українським фанком 1970-х років.

обкладинка й фото: Our Atlantic