Український рокгурт «Океан Ельзи» випустив першу за два роки сольну пісню «Відповідь» і кліп до неї.

«Відповідь» записали до другої річниці повномасштабної війни РФ проти України. За словами фронтмена гурту Святослава Вакарчука, у цю пісню він вклав усі переживання й емоції, які відчував за останні два роки.

Пісню й відео записали та відзняли в Будинку звукозапису «Українського радіо» в Києві. У кліпі в чорно-білих кольорах, зокрема, узяли участь хор й оркестр «Українського радіо».

«Океан Ельзи» також анонсував, що навесні буде «багато новин» про плани на нові альбоми, 30-річчя гурту, яке відзначатимуть у жовтні, а також «нові етапи творчого життя».

Слухайте «Відповідь» на стримінгових майданчиках: Spotify, Apple Music, Deezer, YouTube Music.

   

«Океан Ельзи» вже шість років не давав концертів на великих стадіонах і вісім років, після виходу «Без меж», не випускав нових альбомів. Фронтмен гурту Святослав Вакарчук у 2021 році випустив сольник «Оранжерея», який присвятив своєму батькові.

«Відповідь» – перший сольний трек після виходу пісні «Квіти мінних зон» у липні 2022 року. Після цього гурт випускав пісні в колаборації з іншими артистами, зокрема: «Коли ми двоє» з Kola, оновлену версію «Я їду додому» 2008 року, яку присвятили саперам, а також ремікс на «Обійми» з Робертом Дель Ная з Massive Attack.