Компанія Sony Pictures Entertainment, режисер Сем Мендес («Краса по-американськи», «007: Координати «Скайфолл») й Apple Corps змінуть чотири фільми про життя кожного учасника групи The Beatles, повідомляє Deadline.

Сем Мендес буде режисером усіх чотирьох фільмів, зокрема про Пола Маккартні, Джона Леннона, Джорджа Харрісона й Рінго Старра. Це перший випадок, коли Пол Маккартні, Рінго Старр і сімʼї Джона Леннона й Джорджа Гаррісона надали повні права на історію життя й музику для створення фільму за сценарієм.

У фільмах розповідатимуть погляди кожного учасника групи щодо взаємоповʼязаних історій із життя. Проєкт уже презентували в Голлівуді. «Ми обрали Sony тому, що компанія виділилася з-поміж пропозицій, що конкурували в прагненні просувати фільми, інноваційним і захопливим методом», – каже Мендес.

Сем Мендес також буде продюсером усіх чотирьох фільмів. А сценарист Джефф Джонс виступить виконавчим продюсером від Apple Corps Ltd. Фільми профінансує компанія SPE. Планують завершити зйомки до 2027 року, але остаточна дата виходу фільмів буде відома ближче до релізу.  

Фото: Deadline