Подкаст «Звукопис українського дизайну» запустили школа популярної культури Skvot і дизайн-бюро Spiilka.

Подкаст називають «діджитал-путівником із українського дизайну». «Він розповідає, як надихатися історією, що читати й кого фоловити, а також документує, як починалася кар’єра головних дизайнерів країни та чим живе український дизайн сьогодні», – описують задум подкасту його автори.

Ведучими подкасту стали дизайн-директори Spiilka Настя Жеребецька і Володимир Смирнов. У кожному випуску вони «шукають, як звучить український дизайн – від герба Кричевського до держави в смартфоні в «Дії».

Також ведучі запрошують гостей з індустрії та обговорюють найкращі кейси з графічного, продуктового, шрифтового чи мілітарі-дизайну безпосередньо з їхніми творцями. Серед них – Антон Іванов із Crevv, Марко Іваник з Reface, Андрій Клен з Petcube.

Зараз доступні вже п’ять випусків подкасту, який можна дивитися й слухати на YouTube, Spotify і Apple Podcasts.

Крім того, подкаст запустили на підтримку «Літопису українського дизайну» – друкованого журналу, створеного за ініціативи дизайн-бюро Spiilka у співпраці зі Skvot. Перший випуск журналу, який розповідатиме про кейси дизайну, що вплинули на Україну та світ, вийде навесні.

   

Американський продюсер Девід Джанк запустив подкаст Art During Wartime про українську культуру під час війни. Першими героями подкасту стали арткураторка Катя Тейлор, оперний співак Володимир Щук, фотограф Сергій Мельниченко, актор фільму «Довбуш» Лузер Тверські, засновниця інституту Леонтовича Тіна Пересунько, а також кінопродюсер Данієль Білак.