Креативна агенція Brain Tank створила анімаційні відео експонатів для шести музеїв Києва, зокрема викрадених експонатів музею Ханенків.

Команда візуалізувала викрадені Росією експонати за допомогою 3-D, які створила команда FreeGen Group. Музей Ханенків надав агенції фото експонатів для їх відтворення. «Можна тільки уявити, скільки музеїв України постраждали від суспільних катастроф минулого століття, а особливо під час Другої світової війни. Зокрема у Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків викрали понад 25 тисяч пам’яток», – кажуть у агенції.

Агенція Brain Tank також працювала над створенням відео для Музею українського народного декоративного мистецтва, «Київської картинної галереї», Музею видатних діячів української культури, Музею Івана Гончара та історико-меморіального музею Михайла Грушевського.

Експонати оцифрували у межах проєкту по оцифровізації музейної спадщини музеїв Києва за замовленням FreeGen Group разом з «Київ Цифровий».

 

У грудні 2023 року команда «Київ Цифровий» та туристично-культурний хаб презентували проєкт віртуалізації музейного надбання і туристично-культурної спадщини Києва. У межах проєкту оцифрували експонати з музею українського народного декоративного мистецтва, Музею Івана Гончара, «Київської картинної галереї», а також колекції Ханенків. Зокрема традиційне святкове вбрання початку 20 століття та кабінет Михайла Грушевського.