Стримінговий сервіс Takflix показуватиме в кінотеатрах добірку короткого метру «Любов варта всього» про кохання в умовах війни. Вихід добірки присвячений другій річниці повномасштабної війни, а також приурочений до Дня святого Валентина.

У добірку коротких метрів увійшли фільми, які зняли сучасні українські режисери й режисерки після 24 лютого 2022 року. Зокрема, фільм «Як це було» Анастасії Солоневич і Дам’яна Коцура, який був учасником офіційної програми Каннського кінофестивалю 2023 року.

«Автори фіксують нову воєнну реальність з перспективи особистого життя й романтичних стосунків. Вони створюють об’ємний простір для рефлексій і пропонують звернути увагу на емоції й переживання людей, які не втратили здатність любити», – коментують у Takflix.

Фільми з добірки:

  • «Як це було» Даміан Коцур, Анастасія Солоневич

Фільм-учасник офіційної програми Каннського кінофестивалю 2023 року. Дівчина Лєра вперше після 24 лютого приїжджає з Берліна до Києва. Вона зустрічається з друзями й родиною, ходить знайомими вулицями й відчуває реальність життя під час повномасштабної війни.

  • «Поки тут тихо» Олена Подолянко, Новруз Хікмет

Інтимна документальна робота Олени Подолянко й Новруза Хікмета («Ля Палісіада») про пару, яка вимушено виїхала в Ужгород.

  • «Лелеки завжди повертаються додому» Ґала Козютинська

Родинна історія Ґали Козютинської. Разом із партнером режисерка купила занедбаний будинок у Карпатах. Вони мріють зробити найзатишніше місце на землі, де можна вирощувати свої фрукти, турбуватися одне про одного, пити каву з краєвидом на гори й гніздо лелек. Але цей спокій руйнує війна.

  • «Войси з Бахмута» Ігор Бабаєв

Експериментальне фотоесе Ігоря Бабаєва про іноземну кореспондентку, яка перебуває в прифронтовому Бахмуті й записує голосові повідомлення, де фіксує пережите.

У Києві покази добірки стартують у кінотеатрах «Жовтень», «Кіно42», «Ліра», «Старт», «Флоренція», «Кінотеатр імені Т. Г. Шевченка», а з 15 лютого – у мережі кінотеатрів «Планета кіно» по всій Україні. 10% з кожного квитка онлайн-кінотеатр передаватиме фонду «Повернись живим», 50% – творцям кіно.

Добірка виходить в обмежений прокат у кінотеатрах і матиме онлайн-прем’єру на Takflix 22 лютого. Також спільно з кураторським об’єднанням «86» організують серію спеціальних творчих зустрічей в українських містах з 7 по 17 лютого. Подивитися повний розклад подій можна тут.

   

Онлайн-кінотеатр Takflix представив список найпопулярніших фільмів у 2023 році. Найпопулярнішим ігоровим кіно стала трагікомедія «Я ПРАЦЮЮ НА ЦВИНТАРІ» Олексія Тараненка. У трійці також дві стрічки українського режисера Антоніо Лукіча: «ЛЮКСЕМБУРГ, ЛЮКСЕМБУРГ» і «МОЇ ДУМКИ ТИХІ».

   

Як не загубитися у всіх цих сервісах? І як обрати підписки, які підходять саме вам? Редакція The Village Україна зібрала стримінгові платформи, доступні в Україні зараз, і розповідає, що про них треба знати.