У Львові відреставрували горельєфи на фасаді історичної камʼяниці, яка є памʼяткою архітектури, повідомляє управління охорони історичного середовища Львівської міської ради.

Реставрацію фасадів будівлі на вулиці Вірменській розпочали у 2020 році. Наразі відновили фасади на рівні другого й третього поверхів. Зокрема, орнамент із зображенням рогів достатку, з яких виростають троянди, і міфологічних героїв Марса й Афіну, які тримають герб. А також три рельєфи з німфами під вікнами другого поверху.

Триповерхову камʼяницю будували з 17 по 19 століття. Спершу вона була частиною споруди разом із будинком на вулиці Лесі Українки, 24, яка належала родині Ходзенкових. Але будівлю декілька разів перебудовували.

Завершити відновлення фасаду першого поверху планують у 2024 році.

   

У Львові відновили фасад кам’яниці 19 століття на вулиці Котлярській. У межах робіт удалося відновити втрачені вази й автентичні надписи, які відновили студенти академії Труша. Зібрати кошти для відновлення будівлі допомогла кав’ярня-галерея «Штука», влаштовуючи мистецькі вечори й декілька аукціонів.

Фото: Управління охорони історичного середовища