12-й Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» проведуть із 30 травня до 2 червня у 2024 році, повідомляють на сайті фестивалю.

Його проводитимуть уже вдруге під час повномасштабної війни. Фестиваль традиційно складатиметься з програмної частини й книжкового ярмарку на першому поверсі Старого арсеналу.

Операторами продажу запрошують стати й окремі видавництва, і книгарні. Книжки представлятимуть у секціях: «Арткнига», «Художня книга», «Нон-фікшн», «Література для дітей і підлітків», «Мальописи». Окремо представлять книги про війну після 2014 року, які видані ветеранами, учасниками війни й членами їхніх родин: крім ярмарку на стендах видавців, книги про війну окремо розмістять у просторі «Вітрина новинок».

Також у межах фестивалю працюватимуть запрошені куратори, літературна програма, програма для дітей і підлітків, спецпрограма від українського PEN і виставкові проєкти від сучасних митців.

Крім того, «Книжковий Арсенал» прийматиме літературний фестиваль «П’ятий Харків» у співпраці з Харківським літературним музеєм (проведуть дискусії, лекції, перформанси й поетичні читання на п’яти сценах фестивалю).

   

«Книжковий Арсенал-2022» скасували через початок повномасштабного вторгнення РФ в Україну: міжнародний фестиваль мав пройти в травні 2022-го. У 2023 році фестиваль провели в червні. Уперше операторами книжок стали не окремі видавництва, а книгарні.