Ірландський драматург і кінорежисер Мартін Макдона відмовився від авторського гонорару з постановки в Театрі на лівому березі.

Там ставлять виставу «Самотній Захід» за п’єсою Макдони. Драматург і кінорежисер відмовився від гонорару на час війни в Україні та протягом трьох місяців після її завершення, розповіли The Village Україна у театрі.

Фото з фестивалю «Митниця», де Соколов ставив уривок зі «Самотнього Заходу»

П’єсу ставить Олександр Соколов – переможець фестивалю нової режисури «Митниця» 2022 року, який зрежисував уривок «Самотнього Заходу» під час фестивалю й за умовами конкурсу тепер має повністю втілити п’єсу на сцені. Прем’єра постановки відбудеться наприкінці березня.

   

Мартін Макдона відомий як автор сценаріїв до фільмів «Сім психопатів», «Залягти на дно в Брюгге» і «Три білборди за межами Еббінга, Міссурі». В українських театрах також показували вистави за його сценаріями «Кицюня», «Королева краси», «Однорукий» (це не оригінальні назви сценаріїв). Що сформувало Макдону як письменника, з чого будується його творчість і в чому секрет популярності його п’єс, розповідали за посиланням.

   

Стрічка режисера «Банші з Інішерину»  стала найкращим комедійним фільмом року за версією премії «Золотий глобус» і була номінована на «Оскар» у дев’яти категоріях. Її можна переглянути на двох українських стримінгах,  Sweet TV й Megogo з українським дубляжем. Фільм також увійшов до семи найкращих стрічок 2023 року за версією The Village Україна.

   

Мартін Макдона, «Чикаго» і бродвейський драматург, який ставить п'єсу в Україні: ось 20 театральних вистав, на які ми чекаємо в 2024 році.