Українська співачка Jamala випустила нову пісню «Мій брате», присвячену другові, який загинув у боях під Бахмутом у січні 2023 року.

«Рік тому, у січні, я втратила дуже близького друга, брата, але спогади про нього були настільки світлими, що якось я не могла плакати, поки не написала цю пісню», – каже співачка.

Jamala також випустила ліричне відео, у якому пише листа втраченому другові про спільні спогади й смуток втрати.

«За цей час війни подібних історій, на жаль, у нас дуже багато. Найменше, що ми можемо зробити щодо людей, яких ми любили і які померли, захищаючи нас, – памʼятати, згадувати, не боятися їх любити, любити спогади про них, згадувати їхні жарти, музичні смаки, цитувати їх», – додає Jamala.

 

У листопаді 2023 року альбом Qirim української співачки кримськотатарського походження Jamala включили до лонгліста «Ґреммі» в категорії Best Global Music Album.

У травні 2023 року редакція The Village Україна поговорила зі співачкою і її чоловіком і менеджером Бекіром Сулеймановим про чотири секунди, які має артист на сцені, щоб розповісти про ситуацію в Україні іноземній аудиторії, заборону виїзду чоловіків-артистів за кордон і Крим.