Нові фільми Антоніо Лукіча й Катерини Горностай відібрали для участі в ринку копродукції Берлінале – Berlinale Co-Production Market, повідомляє Держкіно.

«Антонівка» Катерини Горностай («Стоп-Земля») – це трагікомедія виробництва Moon Man, яку зняли в копродукції з Латвією. Стрічка розповідає про «молодих і закоханих» Аврору й Дарка, які пережили війну й починають спільне життя. Парі не вистачає грошей на власне жило, тому вони переїжджають у кімнату в будинку дідуся Аврори, який став свідком окупації села й пережив інсульт.

«Дівчина, яка кричить» (Screaming Girl) Антоніо Лукіча («Мої думки тихі», «Люксембург, Люксембург») від ForeFilms – це історія про дівчину, яка після початку повномасштабного вторгнення РФ опиняється в Ірландії й намагається там втілити свою мрію – стати акторкою. Утім, «фантастичні події» руйнують її життя, і вона починає збирати його «із самого початку».

Для участі у 21-му Berlinale Co-Production Market відібрали 34 кінопроєкти з 27 країн світу. Загалом подали 318 заявок, що трохи більше, ніж минулого року, зазначають у Держкіно. Ринок копродукції триватиме з 17 до 21 лютого під час Берлінського кінофестивалю.

   

Berlinale Co-Production Market – один із найбільших світових майданчиків для пошуку партнерів для спільного виробництва й фінансування фільмів. П’ятидений кіноринок збирає продюсерів, торгових агентів, дистриб’юторів, а також інвесторів. 

У 2023 році для участі в ринку копродукції відібрали український кінопродакшн ForeFilms, який запустили Володимир й Анна Яценки, а також фільм «Сліпобачення» (The Blindsight) режисера Руслана Батицького.

   

Володимир Яценко – продюсер фільмів «Дике поле», «Атлантида», «Додому» й «Люксембург, Люксембург». Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну він приєднався до ЗСУ. Редакція The Village Україна поговорила з Яценком про майже два роки великої війни, назрілу серйозну розмову держави з суспільством і надію на 2024-й.