Повне зібрання віршів українського письменника і поета Сергія Жадана видає Meridian Czernowitz.

Це понад 700 поезій з 16 збірок, які зібрали на 1440 сторінках: від «Цитатника» і «Пепсі», які вперше вийшли ще в 20 столітті, до «Скрипниківки» 2023 року.

Видавництво Meridian Czernowitz запустило передпродаж збірки, що триватиме до 17 січня. Вартість примірника – 850 гривень. В українських книгарнях книжка зʼявиться у кінця січня.

«Усі вірші» – це одна з найретельніших історій України за останні тридцять років: з усіма нашими несподіваними злетами і безпричинними падіннями [...] Як і належить, на початку був юнацький бунт. Як і слід було очікувати, сьогодні є зріла відповідальність», – пише в анотації до збірки літературний критик Олександр Бойченко.

До виходу збірки також організують декілька автограф-сесії Жадана, які пройдуть у Києві (20 січня), Чернівцях (25 січня) і Львові (3 лютого).

Велика презентація книжки відбудеться пізніше, 25 травня. Вартість квитків – від 99 до 590 гривень. Увесь прибуток з продажу квитків на подію віддадуть на потреби українських військових.

«У 2024 році Сергію буде 50 років. Ця книжка – гарний подарунок на ювілей і автору, і його читачам та читачкам. Бажаю усім нам дочекатися другого тому «Усіх віршів» на 100-річчя Жадана!», – каже видавець Святослав Померанцев.

   

Поки що найновішу збірку віршів Сергія Жадана «Скрипниківка» видавництво Meridian Czernowitz випустило у серпні 2023 року. Це збірка з 51 поезії про мову, написані до і після початку повномасштабного вторгнення РФ.

обкладинка й фото: Meridian Czernowitz