Онлайн-кінотеатр Takflix представив список найпопулярніших фільмів у 2023 році.

Найпопулярнішим ігоровим кіно стала трагікомедія «Я працюю на цвинтарі» Олексія Тараненка. У трійці також дві стрічки українського режисера Антоніо Лукіча: «Люксембург, Люксембург» і «Мої думки тихі».

Серед документальних фільмів найчастіше переглядали стрічку 2019 року «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» Надії Парфан, «Вусатий фанк» Олександра Ковша про вокально-інструментальні ансамблі 1970-х років і «Байконур. Вторгнення» Ангела Ангелова про те, як два українці пробралися на закриту територію казахського аеродрому «Байконур», яким управляла Росія.

У розділі «Класика» найпопулярнішими за рік стали «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова, «Чи вмієте ви жити?» Олександра Муратова й «Пропала грамота» Бориса Івченка.

Список найпопулярніших коротких метрів на Takflix очолило мокʼюментарі «Капітан Бровари» Едуарда Нечмоглода.

У топі також фільм «ГКЧП» Аркадія Непиталюка про життя дитячого табору під Запоріжжям на тлі спроби державного перевороту в СРСР і «Вхід через балкон» Романа Блажана про феномен українських балконів в архітектурі, урбаністиці й повсякденній культурі.

Серед понад 40 безкоштовних фільмів на Takflix протягом року найчастіше переглядали «Я не хотіла робити фільм про війну» Надії Парфан про перші дні повномасштабного вторгнення РФ, а також «Кохання» Микити Лиськова й «Кровʼянка» Аркадія Непиталюка.

   

Takflix – це онлайн-кінотеатр українського кіно, що працює за принципом «відео на запит». Платформу заснувала режисерка й продюсерка Надія Парфан. 50% із кожного квитка на фільм Takflix передає творцям кіно, ще 10% – благодійному фонду «Повернись живим».