У Львові розробили застосунок «Коляда», де користувачі можуть приміряти на собі інтерактивні маски з персонажами вертепу й обрати слова, музику українських колядок, повідомляє Львівська міська рада.

У застосунку зібрали тексти давніх народних колядок зі Львівщини, Закарпаття, Київщини, Харківщини, Сумщини, користувачі можуть послухати їх виконання. Завдяки функції доповненої реальності можна приміряти різдвяну маску ангела, пастуха, царя й інших персонажів з українського вертепу. Також користувачі можуть записати власне виконання коляди, зберегти відео й поділитися привітанням.

Застосунок створили в межах соціальних ініціатив IT-компанії Tsukat Studio в партнерстві з управлінням туризму й культури Львівської міської ради. Його можна завантажити в App Store і Play Market.

   

Український режисер Антоніо Лукіч запустив YouTube-канал «Мої думки про кіно», у якому він публікує відеоесе про кіно. У новому епізоді автор фільмів «Мої думки тихі» й «Люксембург, Люксембург» розповідає про те, як у фільмах показують Різдво. Антоніо Лукіч радить фільми, які дивитися на Різдво.

Фото: Львівська міська рада