Команда «Київ Цифровий» та туристично-культурний хаб презентували проєкт віртуалізації музейного надбання і туристично-культурної спадщини Києва, повідомляє КМДА.

В межах проєкту оцифрували експонати з музею українського народного декоративного мистецтва, Музею Івана Гончара, «Київської картинної галереї», а також колекції Ханенків. Зокрема традиційне святкове вбрання початку 20 століття та кабінет Михайла Грушевського.

Завдяки проєкту можна ознайомитись із Києвом та українською культурною спадщиною онлайн. Експонати оцифровували за прикладом світових кейсів із 3D моделінгу, AR та VR цифровізації, коментують автори.

В межах проєкту також доступний VR-маршрут локаціями пам'яті Чорнобильської трагедії та Національного заповідника «Києво-Печерської Лаври». Ознайомитись із повним зібранням оцифрованих артефактів можна на сайті.

 

У Львівській національній науковій бібліотеці України імені Василя Стефаника оцифровують спадщину Наукового товариства імені Шевченка. Проєкт має назву «Книжкова спадщина Наукового товариства імені Шевченка (1874–1913): цифрова колекція». Доробок оцифрували на честь 150-літнього ювілею товариства.