15-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться в Києві з 12 по 20 липня 2024 року, повідомили організатори події.

«Проте серце й душа [фестивалю] залишаються в Одесі, що буде відображено в програмах», – коментують у команді ОМКФ.

У 2022-му національний конкурс 13-го Одеського міжнародного кінофестивалю відбувся на Варшавському міжнародному кінофестивалі, а у 2023 році фестиваль провели в Чернівцях. В Одесі показували ретроспективну й спеціальну програми.

«Наступного року ми привеземо Одеський міжнародний кінофестиваль у Київ, де очікуємо не менш теплий прийом від столичних кіноманів і поціновувачів якісних глядацьких артфільмів. Ми щиро сподіваємося, що вже незабаром ОМКФ зможе повернутися в рідну домівку, в Одесу, і запросити на свято українського кінематографу гостей з усього світу», – кажуть в ОМКФ.

Прийом заявок на участь у національній і європейській конкурсних програмах триватиме до 1 травня 2024-го. Як і минулоріч, у межах національного конкурсу обиратимуть переможців у двох номінаціях: «Найкращий український повнометражний ігровий фільм» і «Найкращий український повнометражний документальний фільм».

Детальну інформацію про правила й процедуру подачі заявок можна знайти за цим посиланням.

   

У 2023-му головною премією Одеського міжнародного кінофестивалю «Золотий Дюк» нагородили стрічки «Звідки куди» Мачека Хмели, «Валерія виходить заміж» Міхалі Вінік і «Ссавці» Себастьяна Михайлеску.