Компанія Marvel припинила співпрацю з актором Джонатаном Мейджорсом після того, як його визнанили винним у домашньому насильстві, пише The New York Times із посиланням на пресслужбу компанії.

Мейджорс грав антагоніста у фільмі «Людина-мураха та Оса: Квантоманія» й мав стати головним суперником «Месників» у двох наступних фільмах за прикладом Таноса у «Війні нескінченності» й «Завершенні». 

18 грудня актора визнанили винним у нападі на свою колишню партнерку Грейс Джаббарі, що відбулося на Мангеттені. Мейджорс застосував до жінки насилля, зокрема зламав їй палець і вдарив по голові, пише видання. Цьому передувала сварка через листування Мейджорса з іншою жінкою. Водночас, за словами прокурорів, напад став кульмінацією тривалого періоду психологічного насильства, якого Джаббарі зазнала в стосунках із Мейджорсом.

Судовий процес у справі тривав два тижні. Сам актор не давав свідчень, а його адвокати наполягали, що Майджорс «навмисно не завдавав партнерці жодних травм».

Мейджорс у фільмі «Людина-мураха та Оса: Квантоманія». Зображення: скриншот із відео

«Майбутнє [Мейджорса] в кіноіндустрії зараз туманне, йому може загрожувати до року вʼязниці», – пише The New York Times. Вирок оголосять 6 лютого.

Студія Marvel мала намір зняти ще декілька фільмів, де сюжет розвивався би довкола персонажа Мейджорса, і чекала на результати судового розгляду, відзначає видання. Зокрема, Мейджорс мав виконати роль у фільмі «Месники: Династія Кан», що був запланований на 2026 рік. Тепер студія працюватиме над фільмом без участі Мейджорса, повідомили в Marvel.

   

Джонатан Мейджорс відомий також ролями у фільмах «Останній темношкірий у Сан-Франциско» (2019), «Крід III» (2023), а також у серіалі Marvel «Локі».

 

Драма Magazine Dreams, у якій Мейджорс зіграв головного героя-бодибілдера, мала вийти восени 2023 року, однак була вилучена з графіку Searchlight Pictures, дочірньою компанією Disney. Остання придбала фільм після успішного дебюту на кінофестивалі «Санденс» у січні.