Український кінодистриб’ютор «Артхаус Трафік» розпочинає співпрацю з американською кінокомпанією А24, що виробляла фільми «Усі страхи Бо», «Кит», «Все завжди й водночас», а також серіали «Сварка» та «Ейфорія», повідомили в пресслужбі дистриб'ютора.

Першою картиною, яка вийде в українських кінотеатрах у межах цієї співпраці, стане «Зона інтересу» британського режисера Джонатана Ґлейзера. Це претендент на «Оскар» від Великої Британії. Також фільм отримав гран-прі Каннського кінофестивалю й був номінований на три «Золоті глобуси».

У центру сюжету фільму – комендант концтабору «Аушвіц» і його дружина, які будують «оселю мрії». «Вони створюють райський куточок із затишним садом, басейном, приміряють дорогоцінності й проводять час за читанням казок із пʼятьма маленькими дітьми. Усе це відбувається просто за стіною жахливої фабрики смерті», – ідеться в синопсисі фільму, що вийде в кінотеатрах у лютому 2024 року.

Головні ролі у фільмі виконали Сандра Гюллер («Анатомія падіння», «Тоні Ердманн») і Крістіан Фрідель («Вавилон-Берлін»).

Також у співпраці з А24 в український прокат випустять мелодраматичний трилер «Любов, брехня та кровопролиття» британської режисерки Роуз Ґласс із Крістен Стюарт у головній ролі.

Світова прем’єра картини відбудеться на кінофестивалі «Санденс» у січні 2024 року. За сюжетом, головна героїня, менеджерка тренажерного залу, закохується в
бодибілдерку, разом із якою потрапляє до злочинного світу.

Дату виходу фільму ще не оголосили.

   

Українська кінокомпанія «Артхаус Трафік» у грудні 2023 року відсвяткувала 20-річчя. За два десятиліття роботи дистриб’ютор привіз в Україну сотні фільмів, організував десятки кінофестивалів (включно з «Київським тижнем критики» й тижнями національного кіно) і спродюсував низку фільмів.

До ювілею редакція The Village Україна попросила засновника Дениса Іванова й програмного директора Іллю Дядика виділити найбільш знакові стрічки кожного з років роботи. Вийшла історія компанії в (майже) 20 фільмах: від «Олдбоя» й «Штольні» до «Зеленої книги» й «20 днів у Маріуполі».