Голосування за 11-го фіналіста Нацвідбору на Євробачення стартувало в «Дії». Це вперше, коли українці можуть обрати одного з фіналістів самостійно.

Переможець Нацвідбору боротиметься за право представити Україну на Євробаченні-2024 в Мальме. Опитування в «Дії» триватиме з 15 до 21 грудня. 

«Глядацький вибір» – одне з нововведень цьогорічного Національного відбору. На додатковому етапі учасники голосування можуть послухати всі пісні учасників лонгліста, які не потрапили до десятки фіналістів, і за допомогою онлайн-голосування визначити додаткового учасника фіналу.

Взяти участь в опитуванні можуть усі охочі віком від 14 років. Для цього потрібно зайти в застосунок «Дії», у розділі «Послуги» обрати «Опитування» й віддати свій голос за одного з девʼяти кандидатів. Голосувати можна лише один раз, змінити свій вибір неможливо.

Кандидати на участь у фіналі:

За результатами опитування сформують рейтинг: якщо учасник з найбільшою кількістю голосів через вагомі причини не зможе взяти участь у фіналі, до нього пройде наступний за списком претендент. Повний перелік фіналістів оприлюднять до 29 грудня.

Фінал Національного відбору відбудеться 3 лютого 2024 року у форматі телевізійного концерту. Як і в попередні роки, переможця відбору й представника України на Євробаченні-2024 визначать за результатами голосування журі й глядачів. Склад журі фіналу оберуть українці шляхом онлайн-голосування. 

   

Пісенний конкурс 2024 року відбудеться у шведському місті Мальме. Гранд-фінал проведуть на стадіоні Malmo Arena 11 травня, а півфінали відбудуться 7 й 9 травня.

Для Швеції це буде сьоме «Євробачення». Перемогу на Євробаченні-2023 країні принесла співачка Loreen з піснею Tattoo. Україна посіла шосте місце з 243 балами, її представляв гурт Tvorchi.