Міжнародна контент-платформа Depositphotos випустила щорічний прогноз креативних трендів на 2024 рік.

Після років турбулентності й ескапізму автори контенту прагнутимуть атмосфери «старих добрих часів», які наповнені відчуттям причетності до спільноти, зрозумілими сенсами й цінностями поза часом, коментує керівниця відділу контент-маркетингу Depositphotos Марія Сибірцева.

7 креативних трендів від Depositphotos

Дух вулиці. Хвилю інтересу до вуличної культури викликав дистанційний спосіб життя. Люди відвідують вуличні фестивалі, купують продукти локальних брендів і прагнуть бути частиною місцевої спільноти.

Авторам контенту радять інтегрувати в кампанії елементи урбаністичної естетики на кшталт графіті, показувати представників субкультур у DIY-локаціях і використовувати постобробку, яка імітує ефект, характерний для зінів кінця 70-х.

Сила слова. Прорив у сфері штучного інтелекту пов’язують із текстовою комунікацією (навіть TikTik запроваджує текстовий формат).

Щоб утілити тренд, автори контенту можуть використовувати великі вінтажні літери й рукописні шрифти для виділення ключових повідомлень; комбінувати контрастні шрифти й «епатувати» за допомогою анімованих шрифтів.

Хвиля естетик. Приклад такої естетики – barbiecore після виходу фільму «Барбі». Серед мікростилів також – Wes Anderson-core, сottagecore, animecore, ретрофутуризм.

Тим, хто створює контент, рекомендують використовувати впізнавані візуальні деталі, характерні для певного десятиліття, сюжету чи стилю життя; узгоджувати естетики з палітрами, візуальними ефектами й музикою та досліджувати їх за допомогою платформи Aesthetics Wiki.

Вічне ретро. Хештег old money («старі гроші») у TikTok отримав більше 10 мільйонів переглядів, а quiet luxury («тиха розкіш») увійшов у топ Google, бо покоління Y, X і Z шукали опору в ідеях, перевірених часом, кажуть Depositphotos. Новий рік має знову підкреслити цінність спадщини на противагу швидкій моді.

Щоб дотриматися тренду, автори контенту можуть інтегрувати в комунікацію кастомні шрифти в стилі 20 століття; фокусуватися на предметах зі слідами часу, традиційних орнаментах, а також використовувати приглушені логотипи й природні неяскраві кольори.

Особистість понад гендер. Кожен четвертий користувач TikTok не зазначає свою стать; бренди одягу інвестують в унісекс-колекції з широким діапазоном розмірів; а індустрія краси випускає дедалі більше гендерно універсальних продуктів. Цінності замінять гендер як характеристику цільової аудиторії для брендів, вважають у Depositphotos.

Для втілення тренду можна використовувати фото людей різної статі в однакових позах і вбранні, які демонструють на камеру ті самі емоції; підкреслювати емоційний стан, красу й походження моделей за допомогою виразних поз, екстравагантного вбрання й аксесуарів.

Гра з вимірами. Вбудувати повсякденні речі в сюрреалістичне середовище, переосмислити всесвітньо відомі твори мистецтва або розробити інноваційні комбінації продуктів: автори, натхненні духом метамодернізму, можуть створювати роботи рівня великих голлівудських студій завдяки демократизації креативного софту й обладнання, кажуть у Depositphotos.

Гра з вимірами включає використання колажів, багатошаровості, багатовимірності, а також передбачає порядок у хаосі через несподівані поєднання стилів і концепцій.

Робота як лайфстайл. Офіс чи дім, п’ятиденний чи чотириденний робочий тиждень: Depositphotos прогнозують дискусії про робочі місця, інструменти й рутину, які зроблять співробітників ефективними та щасливими.

Щоб цього досягти, треба показати різноманіття сучасних підходів до організації роботи. Для цього можна використати дизайн, орієнтований на комфорт й естетику в робочому середовищі або поєднати зображення різних робочих місць, створених з думкою про людину, з м’якими й теплими палітрами.

Гід створювали на основі аналізу ринку, пошукових запитів, інсайтів від міжнародних експертів, а також 14-річного досвіду команди Depositphotos у сфері візуальної комунікації. Ознайомитися з ним повністю можна за посиланням.

   

Старіння населення і єднання з природою: дивіться прогноз креативних трендів від Depositphotos на 2023 рік.