Американська премія в галузі дизайну Best of Year Awards 2023 оголосила фіналістів: до списку ввійшли три проєкти українських студій дизайну. 

Студія Sivak+Partners відзначили за дизайн прилавку джелатерії Tanu в Одесі. Проєкт змагатиметься за перемогу в категорії Counter Service. Кафе з напоями й морозивом власного виробництва відкрили в липні 2022 року під назвою «Таю»,  а згодом перейменували на Tanu. Раніше заклад уже отримав премію Restaurant & Bar Design Awards за найкращий дизайн інтерʼєру.

Фото: Tanu

Проєкт приватного будинку Relogged від студії Balbek Bureau ввійшов до фіналістів у категорії Small Country House. Студія переосмислила будівлю, зведену зі зрубу, зробивши редизайн. Зруб адаптували під сучасний інтерʼєр за допомогою точкових будівельних змін і з використанням меблів й інтерʼєрних рішень.

Фото: Balbek Bureau

Також серед фіналістів премії – дизайн-проєкт для готелю Hay Boutique Hotel and SPA by Edem Family в Буковелі від студії Yod Group. Проєкт змагатиметься в категорії Boutique Hotel. За задумом архітекторів, інтер’єр відтворює локальну українську природу й місцеві крафтові традиції. «Саме такий у нашому розумінні має вигляд сучасний український дизайн. Він лаконічний і якісний, має авторський підхід і міцний культурний бекграунд», – відзначали у Yod Group.

Фото: Yod Group

   

Best of Year Awards – премія, яка проходить у межах конкурсу Best of Design від журналу Іnterior Design. Премія відзначає інноваційні проєкти, вироби й дизайнерів у 129 категоріях.

У 2022-му до списку фіналістів Best of Year Awards ввійшли чотири проєкти українських студій Yod Group, Makhno Studio й Balbek Вureau.