Благодійний фонд «Сильні» спільно з художником Олександром Калібердою («Київський олень») створили серію коміксів, в яких розкривають найпоширеніші міфи про сексуальне насилля.

До проєкту увійшло десять коміксів, в яких зобразили приклади насилля у шлюбі, домагання на вулиці, ексгібіціонізм тощо. У кожному випадку показано, як міфи та упередження можуть шкодити людям.

Автори проєкту вважають, що через гумор та іронію зможуть підвищити усвідомленість людей та залучити до відвертого діалогу щодо тем про насилля.

 

Авторка текстів Олена Заремба долучилась до створення коміксів.

Благодійний фонд «Сильні» надає медичну, психологічну та юридичну допомогу людям, які пережили сексуальне насилля під час війни. Щоб отримати допомогу, потрібно звернутися до фонду через заявку на сайті, соцмережі або за номером 0 800 202 334.

Кампанію проводять в межах інформаційної акції «16 днів проти насильства», яка триває з 25 листопада до 10 грудня в усьому світі.

 

В Україні також презентували «фруктову» кампанію, де кожен фрукт ілюструє певний вид насильства. Організатори кампанії розповідають, що більшість жінок, які зазнають насильства, не асоціюють себе із цими образами. 

Редакція The Village Україна поспілкувалась з Надією Волченською, психотерапевткою та співзасновницею фонду «Сильні», яка з початку повномасштабного вторгнення надає допомогу повного циклу людям, які зіткнулися із сексуальним насильством. Ми запитали, як можна допомогти собі чи людині, яка стикнулася з насиллям.