Український культурний фонд оцифрує роботи британського художника Бенксі, створені в Києві, Ірпені й Бородянці. Їх розмістять у віртуальній галереї.

Артобʼєкти уже відсканували й провели фотометрію. Нині завершують роботу над сайтом віртуальної галереї, де розмістять цифрові роботи в 3D-версії. 

У Міністерстві культури та інформаційної політики розраховують, що завдяки сучасним AR і VR-технологіям не лише створять умови для збереження робіт Бенксі, а й збільшать кількість аудиторії, що зможе побачити стінописи.

 

У травні графіті Бенксі демонтували в Ірпені разом із частиною стіни, на якій воно було створене.

Також у Горенці на Київщині відновлять будинок, на якому Бенксі намалював графіті. Конкурс на кращий архітектурний проєкт проведуть серед студентів Київського національного університету будівництва та архітектури. Студенти мають створити проєкт благоустрою цього житлового будинку і його прибудинкової території.

Бенксі – псевдонім скандально відомого англійського андерграундного художника графіті, політичного активіста й режисера. Навколо його біографії і справжнього імені багато суперечок. Згідно з найпоширенішими версіями, його справжнє ім’я – Роберт або Робін Бенкс.