Netflix випустить аніме за культовим бойовиком «Термінатора». Це буде перший анімований перезапуск серії фільмів з Арнольдом Шварценеггером.

Сюжет аніме розгортатиметься у всесвіті класичного «Термінатора», але з новими персонажами, пише Variety. Серіал матиме вісім епізодів.

За сюжетом, жінка-воїн здійснює подорож у 1997 рік, коли штучний інтелект Skynet став самосвідомим і повстав проти людства, щоби його знищити. Її мета – захистити від убивці з майбутнього вченого на імʼя Малкольм Лі, який працює над новою системою ШІ, яка могли би конкурувати зі Skynet.

Шоуранером проєкту став Метсон Томлін, який разом із Меттом Рівзом працював над «Бетменом» із Робертом Паттінсоном, а також продовжує роботу над «Бетменом 2». Режисерське крісло зайняв Масаші Кудо, який працював над деякими персонажами аніме «Бліч».

Проєкт розроблятиме японська анімаційна студія Production I.G, яка до цього працювала над кіберпанк-аніме «Привид у латах» (1995 рік). Дата премʼєри фільму наразі не відома.

   

Франшиза науково-фантастичного бойовика «Термінатор» наразі має шість повнометражних фільмів, серіал, комікси й відеоігри. Утім, проєкт від Netflix – це перша анімація за «Термінатором».

Перший «Термінатор» вийшов у 1984 році, а друга частина «Термінатор 2: Судний день» – у 1991-му. Перші два фільми зняв режисер Джеймсон Кемерон. Саме вони вважаються наріжними каменями жанру наукової фантастики в кіно, пише Variety.