Український фільм «Назавжди-назавжди» отримав головний приз на 33-му кінофестивалі Film Festival Cottbus в німецькому Котбусі.

Дебютне повнометражне кіно режисерки Анни Бурячкової про підлітків у Києві 90-х отримає приз у розмірі 25 тисяч євро. Стрічку зняли в копродукції із Нідерландами.

Сценарій до фільму «Назавжди-назавжди» Бурячкова написала разом із Мариною Степанською («Стрімголов») під час карантину через COVID–19. Знімання закінчили в Києві за два місяці до повномасштабної війни. Матеріали евакуювали до Амстердама, де до команди фільму долучилися нідерландські співпродюсери та партнери з постпродакшену.

За сюжетом, Тоня переходить зі школи в центрі міста до школи в спальному районі, де потрапляє до компанії «відчайдушних підлітків, як шукають пригод і неприємностей на околицях постсоціалістичного Києва». Це історія про «молодих і непокірних на тлі радянської руїни» з любовним трикутником і складним дорослішанням розгублених підлітків, а також про виживання, сором, безтурботність, свободу й залежність від свого тіла, розповідає команда фільму.

Фото: Олена Чеховська

У стрічці зіграли молоді українські актори й акторки Аліна Чебан, Захар Шадрін, Артур Алієв, Єлизавета Цілик, Дар’я Жихарська. Роль мами головної героїні виконала акторка Даша Малахова.

   

Світова прем’єра фільму «Назавжди-назавжди» відбулася 8 вересня на 80-му Венеційському кінофестивалі в програмі Orrizonti Extra.