Альбом Qirim української співачки кримськотатарського походження Джамали включили до лонгліста «Ґреммі» в категорії Best Global Music Album, повідомила артистка.

«Бути почутою з-поміж індійської та латиноамериканської музики, яка щороку забирає нагороди, це вже багато», – коментує Джамала.

До фінального списку номінантів у категорії ввійшли перуанська співачка Susana Baca (Epifanías), нігерійські виконавці Burna Boy (I Told Them...) і Davido (Timeless), а також гурти Bokanté з Гваделупи (History) та Shakti з Індії (This Moment).

66-та церемонія нагородження «Ґреммі» відбудеться 4 лютого 2024 року в Лос-Анджелесі, на стадіоні Crypto.com Arena (раніше – «Стейплс-центр»).

Найбільшу кількість номінацій отримала американська співачка SZA, пише Pitchfork. У неї їх дев'ять, включно з номінаціями на кращий альбом, запис і пісню року.

На нагороди за «запис року» серед інших також претендують Майлі Сайрус (Flowers), Біллі Айліш (What Was I Made For?) і Тейлор Свіфт (Anti-Hero).

Серед номінантів у категорії «Альбом року», зокрема, Джон Батіст (World Music Radio), Лана Дель Рей (Did You Know That There's A Tunnel Under Ocean Blvd) та Олівія Родріго (Guts).

Повний список номінантів можна подивитися тут.

   

Альбом Джамали Qirim презентували у травні 2023 року, над ним співачка працювала понад три роки. Детальніше про роботу над альбомом Джамала розповіла в інтерв'ю The Village Україна.