Експериментальний театральний клуб Nashi.etc, що працюватиме з незалежними митцями, запустили в Україні. У межах «театрального інкубатора» митцям надаватимуть можливості й інструменти, щоб створювати власні мистецькі проєкти, розповідають у творчій команді.

Засновницями клубу є театральна експертка українського походження Романа Соутус і Софія Ющенко, яка стала виконавчою директоркою театру. До творчої команди також входять український режисер й оператор Ярема Малащук, колишній художній керівник лондонського театру The Young Vic Девін Лен, і художня керівниця експериментального театрального клубу La MaMa в Нью-Йорку Міа Ю.

Театральний клуб надаватиме митцям локацію, обладнання, інформаційну й організаційну підтримку, а також супровід театральних експертів у форматі копродукції.

Наразі готують премʼєру першої експериментальної вистави «Кабаре на кордоні», що об’єднає п’ять творчих груп: театрально-музичний ансамбль Schmalgauzen, театр тіней «Тіньова», проєкт Andrii Barmalii x Yevheniia Vidishcheva, Dima Levytskyi та Amaentes.

Премʼєра вистави відбудеться 18 листопада в Будинку кіно в Києві. Також її транслюватимуть онлайн на платформі нью-йоркського авангардного театру La MaMa, який став партнером проєкту.

Окрім вистав, Nashi.etc організовуватиме воркшопи для митців й інші освітні події, де навчатимуть запускати власні проєкти, подаватися на гранти тощо.

   

La MaMa – експериментальний театральний клуб у Нью-Йорку, заснований у 1961 році. Театр позиціонує себе як місце «для митців усіх ідентичностей, рас, віку й культур», надаючи їм простір і підтримку для створення нових форматів. Із театром співпрацювали Роберт де Ніро, Аль Пачіно, Денні де Віто й інші актори, які отримали світове визнання.