Британського коміка та актора Расела Бренда звинуватили у зґвалтуванні, сексуальному та емоційному насильстві, пише BBC із посиланням на матеріали розслідування The Sunday Times, The Times і Channel 4 Dispatches.

Звинувачення висувають п'ятеро жінок, четверо з яких вирішили поділитися своїми історіями анонімно. Звинувачення стосуються періоду з 2006 по 2013 роки, коли Бренд, зокрема, працював на BBC Radio 2 і Channel 4, а також знімався у кіно.

Одна із жінок стверджує, що Бренд зґвалтував її у своєму помешканні в Лос-Анджелесі. Журналісти The Times кажуть, що ознайомилися з медичними записами, які підтверджують це. За інформацією журналістів, вони були зроблені у день зґвалтування у кризовому центрі для постраждалих від насилля.

Інші жінка розповіла, що Бренд вступив із нею в емоційно насильницькі та контрольовані стосунки, коли вона була 16-річною школяркою. Самому актору на той момент було більш як 30 років.

Третя жінка заявляє, що Бренд вчинив щодо неї сексуальне насильство, коли вона працювала разом із ним у Лос-Анджелесі, і що він погрожував подати до суду в разі, якщо вона розповість комусь про свої звинувачення.

Про сексуальне, фізичне та емоційне насильство повідомила також четверта учасниця розслідування.

У відповідь на публікацію Рассел Бренд заперечив звинувачення та заявив, що його стосунки «завжди відбувалися за згодою», хоч і були «безладними». Актор вважає, що став об'єктом «скоординованої атаки». 

   

Рассел Бренд – англійський стендап-комік, актор і ведучий. У Великій Британії Рассел Бренд став відомим як ведучий ток-шоу телеканалу BBC Big Brother's Big Mouth і співведучий «Шоу Рассела Бренда» на радіостанції BBC Radio 2. Бренд також знявся у низці фільмів, як-от «Казки на ніч», «Буря» і «Рок на віки».

У жовтні 2008 року Бренда звільнили з BBC Radio 2 після скандалу, який розгорівся після зробленого ним непристойного телефонного дзвінка в радіоефірі.