Тимчасовий мистецький простір MOT від don’t Take Fake передасть понад девʼять мільйонів гривень на відновлення мистецьких установ, що постраждали від агресії РФ. Це гроші, зібрані з продажу квитків і мерчу з гіфтстору.

MOT і ГО «Алгоритм дій» уже почали приймати заявки від артустанов, які постраждали або повністю зруйновані через атаки РФ. Щоби взяти участь, потрібно заповнити онлайн-форму до 1 грудня 2023 року.

Уже виділили шість потенційних мистецьких установ для відновлення, спираючись на список ЮНЕСКО й дані Мінкульту. Кандидатів на отримання грошей відберуть і серед тих, хто подасть заявку до 1 грудня. Кількість проєктів, які зможуть підтримати, залежатиме від фінальної суми, що акумулює MOT.

Наразі MOT переїхав з експозицією до Львова. Після завершення виставкової частини в Європі проведуть благодійний аукціон з роботами митців, кошти з якого скерують до загального фонду MOT.

   

Module of Temporality – це виставковий павільйон із мобільних блоків, які виготовили з вантажних контейнерів. Це благодійний проєкт don’t Take Fake, який збирає кошти на відновлення культурних памʼяток.

На двох поверхах споруди, яку розробили Balbek Bureau, представляють роботи 25 художників з усього світу. В експозиції полотна, скульптури, інсталяції й аудіовізуальні роботи.

У Києві MOT працював упродовж трьох місяців із 17 лютого. Детальніше про проєкт ми розповідали за цим посиланням. У травні виставка переїхала до Дніпра, у липні – до Луцька, а у вересні й жовтні – до Львова.