Американська попспівачка Тейлор Свіфт перемогла в усіх девʼяти категоріях, на які була номінована на MTV Video Music Awards. Музикантка, зокрема, виграла нагороду «Артист року», «Кліп року», «Пісня року» й «Найкраща режисура» за композицію Anti-Hero, а також «Альбом року» за Midnights.

Кліп Attention української режисерки Таню Муіньо для Doja Cat виграв нагороду за «Найкращу артрежисуру» на MTV Video Music Awards. Нагороду за роботу отримав художник-постановник Спенсер Ґрейвз.

Серед номінантів, зокрема, був кліп Crushed гурту Imagine Dragons. Головним героєм відео став 14-річний мешканець Миколаївщини Сашко, який пережив окупацію. Кліп зрежисував Тай Арнольд, який уже знімав для Imagine Dragons і працював над відео для Джона Ледженда.

Найкращою молодою артисткою визнали Ice Spice, хіп-хоп виконавицею – Nicki Minaj (Super Freaky Girl), R&B-музиканткою – SZA (Shirt), а рок-артистом – Maneskin (The Loneliest). Гуртом року стали Blackpink. Повний список переможців за посиланням.

   

MTV Video Music Awards – це щорічна премія за створення відеокліпів, яку в 1984 році заснував телеканал MTV. Переможців обирають глядачі шляхом голосування на сайті.

У 2021 році кліп Таню Муіньо на пісню Montero (Call Me By Your Name) репера Lil Nas X переміг у трьох номінаціях MTV Video Music Awards: «Відео року», «Найкраща режисура» й «Найкращі візуальні ефекти».