Ілюстрований «посібник» про російський колоніалізм “Russian Colonialism 101” виходить в українському видавництві IST Publishing, повідомила команда.

Книгу написав український журналіст Максим Еріставі. Вона описує 48 колоніальних вторгнень РФ, що, як стверджує автор, відбувалися за ідентичними формулами упродовж останніх ста років.

Робота над книгою тривала 18 місяців, розповів Еріставі, і почалася за кілька днів до повномасштабного вторгнення РФ в Україну із треду в Twitter (нині Х).

Книгу описують як «кишеньковий путівник», покликаний популяризувати знання про злочини російського колоніалізму у світі. Ілюстрації для книги створили Сергій Майдуков, Аліса Гоц, Нікіта Кравцов та інші українські художники.

«Посібник» вийде українською та англійською мовами. Передзамовити книгу можна за цим посиланням до 1 листопада. Видання коштує 495 гривень.

   

Книги, що написали військові й цивільні, про російсько-українську війну почали формувати окрему нішу після 2014 року. Новим поштовхом для створення воєнної літератури став початок повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Зараз видані вже більше 1500 книг про російсько-українську війну, з них більше 250 – це книги, які написали військові. Разом із дослідницею Ганною Скоріною й командою «Сяйва книги» редакція The Village Україна зібрала 20 книжок про війну РФ проти України, які варто прочитати.