Кінокомпанія Film Division представила тизер фільму «Ми були рекрутами» про воїнів 3-ї Окремої штурмової бригади.

Це другий фільм Любомира Левицького в жанрі мокументарі («Штольня», «Тіні незабутих предків»), присвячений повномасштабній війні, після короткометражної стрічки «Йди за мною». 

Нова стрічка режисера розповідає про шлях 19-річного рекрута з позивним «Журналіст» із полігону на «вирішальну битву», знайомлячи із життям і воїнами знаменитої бригади, ідеться в описі фільму.

У фільмі поєднані художня розповідь і документальні кадри, багато з яких були зняті штурмовиками й розвідниками підрозділу безпосередньо під час виконання бойових завдань, розповідають у команді.

Зокрема, у стрічці досліджуюють мотивацію чоловіків і жінок, які вступили до лав ЗСУ.

«Для глядачів це буде глибоке занурення в характери справжніх воїнів, їхню філософію й за лаштунки реальних буднів бойового підрозділу, сповнених виснажливої підготовки, запеклих боїв, а також щирого гумору й безумовної віри в перемогу світла над темрявою», – коментують автори стрічки. 

   

3-тя окрема штурмова бригада – підрозділ ЗСУ, сформований у березні 2022 року на базі підрозділу територіальної оборони «Азов», який був створений у Києві в перші дні повномасштабного російського вторгнення.

Підрозділ брав участь в обороні Києва й Київщини, здійснював операції з деблокади Маріуполя й авіадесантування в місто, воював на запорізькому напрямку. Із кінця 2022 року 3 ОШБр виконує бойові завдання під Бахмутом.

Обкладинка: Артем Никифоров