Керівник фонду «Повернись живим» Тарас Чмут виступив разом із гуртом «Курган & Agregat» під час благодійного стриму від «Підпільного стендапу», на якому збирали кошти для закупівлі рацій українським військовим. 

За сім донейтів по 52 тисячі гривень Тарас Чмут вийшов на сцену разом із учасниками гурту Амілем та Рамілем, щоб виконати трек «Уходиш».

Під час стриму Чмут також став гостем «психологічно-розвантажувального шоу» «Підпільні загони», ведучими якого виступили стендап-коміки Антон Тимошенко і Настя Зухвала.

В ефірі представили ще декілька гумористичних форматів, у яких взяли участь стендапери Василь Байдак, Світлана Немонежина, Свят Загайкевич і Юра Коломієць. Гостями були коміки Євген Янович і Роман Щербан, блогер Андрій Шимановський і актор Костянтин Трембовецький.

Також на стримі виступали гурт «Жадан і Собаки».

«Підпільний стрим XXL» проводили на підтримку збору IT is Fine від фонду «Повернись живим» і компанії N-iX. Фонд збирає 10 мільйонів гривень на закупівлю 400 рацій для Сил оборони. Цієї кількості рацій вистачить, щоб забезпечити зв‘язком одну бригаду ЗСУ або закрити десятки точкових запитів, кажуть організатори.

Уже вдалося зібрати п'яту частину суми. Долучитися до збору можна за цим посиланням.

   

 З перших тижнів повномасштабної війни співзасновники музичного гурту «Курган & Agregat» і YouTube-каналу «Селюки» Аміл і Раміл Насірови працюють як волонтери, збираючи кошти на потреби Збройних сил України. Читайте історію про їхнє волонтерство, творчість під час війни та третього учасника гурту Женю Володченка, який приєднався до ЗСУ.

   

Фонд «Повернись живим» допомагає оснащувати й навчати Збройні сили України. «ПЖ» став першим в Україні благодійним фондом, який отримав право купувати з-за кордону товари військового призначення. Улітку 2022-го фонд придбав і доставив в Україну «байрактар», а також реалізував найдорожчий у своїй історії проєкт за $8,5 мільйона – придбали 20 безпілотників PD-2 із пересувними наземними станціями.