Учасники американського гурту The Killers під час концерту в Батумі 15 серпня запросили на сцену росіянина. У відповідь музикантів освистали, пише локальне грузинське медіа Paper Kartuli. Виступ гурту відбувся і дні, коли в Грузії вшановують жертв війни, яку Росія розв'язала проти Грузії в серпні 2008 року.

Один із фанатів гурту під час концерту тримав плакат із проханням зіграти разом із The Killers на барабанах (у гурту є традиція запрошувати на сцену глядачів). Коли чоловіка запросили зіграти, виявилося, що він росіянин. У відповідь фронтмент гурту Брендон Флауерс заявив, що «не має проблем із цим» і запитав думки глядачів.

Реакція значної частини аудиторії була негативною, однак, попри освистування та обурені вигуки (на записах із концерту можна почути вигуки Fuck Russia), The Killers зіграли одну пісню разом із росіянином. Деякі слухачі після цього залишили концерт, відзначає видання.

Під час виступу соліст The Killers спочатку заявив, що вважає всю свою аудиторію «братами та сестрами, і не підтримує поділ людей через країни та кордони».

Пізніше на своїй сторінці в Instagram гурт оприлюднив вибачення, в якому музиканти відзначили, що спочатку потрактували реакцію залу на запрошення росіянина на сцену як згоду аудиторії. «Ми визнаємо, що [теза про «братів і сестер» могла бути неправильно витлумачена. Ми не хотіли нікого образити та приносимо вибачення», – написали The Killers.

 

 

 

The Killers – американський рок-гурт з Лас-Вегасу, сформований у 2001 році. Учасниками гурту є Брендон Флаверс, Дейв Кьонінг, Марк Стормер та Ронні Вануччі. У 2012-му, під час свого четвертого концертного туру Battle Born World Tour, група вперше виступила в Україні.