Ґрета Ґервіґ із фільмом «Барбі» стала першою в історії сольною режисеркою, чий фільм зібрав мільярд доларів у світовому прокаті, пише Variety.

Стрічка зібрала таку суму після 17 днів прокату. Фільм заробив 459 мільйонів доларів у Північній Америці та 572 мільйони в інших країнах. Це найшвидший реліз Warner Bros. і восьмий за історію студії, який перетнув позначку в мільярд доларів. Попередній рекорд, 19 днів, тримав фільм «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії: частина 2».

Також це другий блокбастер за 2023 рік і шостий за час пандемії, що зібрав більше мільярда доларів (також сюди належать «Людина-павук: Додому шляху нема», «Кращий стрілець: Меверік», «Світ Юрського періоду: Домініон» й «Аватар: Шлях води»). У 2023 році «Барбі» поступається лише «Братам Супер Маріо в кіно», які зібрали 574 мільйони доларів у США й 1,35 мільярди у світі.

Із мільярдним капіталом жінки також зняли дві частини «Крижаного серця» (1,3 мільярда доларів і 1,45 мільярда; Дженніфер Лі й Кріс Бак) і «Капітан Марвел» (1,1 мільярда, Анна Боден і Раяк Флек).

   

Сценарій «Барбі» написала творча пара Ґрети Ґервіґ і Ноа Баумбаха. Для Ґервіґ це третя режисерська робота після «Леді птахи» (зворушливої й напівавтобіографічної історії стосунків мами й доньки) і «Маленьких жінок» (екранізації засадничого феміністичного роману Луїзи Мей Олкотт), а за обидва перші фільми вона отримала номінацію на «Оскар» як сценаристка.

«Барбі» й «Оппенгеймер» привели в кінотеатри України понад 500 000 глядачів. Ми розповідали, до чого треба бути готовим на сеансах «Барбі» й «Оппенгеймера» й чому між ними не треба обирати.