Українська стендап-комікеса Ірина Гіль увійшла до лайнапу кількох івентів найбільшого перформанс-фестивалю світу Fringe.

«Для багатьох коміків Fringe це один із найважливіших етапів комедійної кар’єри, десь поруч із палацом «Україна» й спешелом на Netllix. Для мене це можливість нагадати, що росіяни – гній», – коментує Гіль для The Village Україна.

Вона додає, що гумор – «чудова можливість розказати іноземцям, що війна – це не картинка в телевізорі, а російська культура – це бомбити лікарні й красти унітази»: «Для них наша реальність жорстка й відштовхувальна, тому доводиться її пом’якшувати жартами про погоду й акценти».

Гіль виступить 12 серпня. Вона розповіла The Village Україна, який відбір проходять стендап-коміки для фестивалю. Це має бути короткий пятихвилинний виступ, після якого організатори й кілька людей у залі дають фідбек. Після цього комік може отримати запрошення.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Fringe – найбільший перформанс-фестиваль світу, який проводять в Единбурзі з 1947 року. Наприклад, одна з перших постановок Fleabag Фібі Воллер-Бридж відбулася на Fringe.

Ірина Гіль – резидентка «Підпільного стендапу», яка у 2022 році випустила перший сольний стендап-концерт під назвою «Перший: 11 днів до». Тут ми розповідали, чому його варто переглянути, а також зібрали 20 найкращих стендап-концертів 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі