Після запуску нової системи обміну паролями та введення обмежень на користування обліковим записом у межах однієї родини Netflix збільшив кількість передплатників на 5,9 мільйона, пише The Guardian.

Такий приріст відбувся за три місяці й виявився втричі більшим, ніж прогнозували в компанії, відзначає видання.

Наразі Netflix має 238 мільйонів передплатників у всьому світі. Їхня кількість почала зростати після того, як стримінговий сервіс почав боротьбу з обміном паролями, дозволивши користуватися одним акаунтом лише в межах родини.

Щоб переконатися, що пристрої користувачів пов’язані з основним користувачем, Netflix просить підключатися до Wi-Fi усіх користувачів в одному місці (вдома), відкривати застосунок або вебсайт Netflix і переглядати щось принаймні щомісяця.

Якщо користувачі не дотримуються правил, Netflix пропонує їм зареєструвати власний обліковий запис і може заблокувати доступ, доки вони цього не зроблять. Також пропонують опцію гостьової підписки: за додаткову плату користувач може надати доступ до свого облікового запису Netflix людям, які не проживають разом із ним.

За перший квартал 2023 року Netflix отримав прибуток у розмірі 1,8 мільярда доларів за доходів у 8,3 мільярда доларів, ідеться у звіті компанії.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Близько 100 мільйонів користувачів Netflix у світі користувалися чужими паролями для авторизації на платформі, свідчить статистика компанії. Щоб боротися з цим, у січні 2023-го команда сервісу вирішила запровадити новий алгоритм перевірки користувачів.

У лютому 2023-го нові правила почали працювати в Канаді, Новій Зеландії, Португалії й Іспанії, а наприкінці травня платний обмін паролями запровадили в Україні і ще сотні країн, серед яких США, Велика Британія, Франція, Німеччина, Австралія, Сінгапур, Мексика й Бразилія.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі