У межах 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю представлять спеціальну програму «Зроблено в Одесі», до якої ввійшли шість фільмів, створені в Одесі або командами з міста.

Фільми можна буде переглянути в кінотеатрі Multiplex у ТРЦ Gagarinn Plaza 12–17 серпня.

Що показуватимуть

У межах програми покажуть фільм «Край ріки» режисера Васила Баркова – стрічку про болгарина, який опинився під вартою у Вилково, «Українській Венеції», і зустрів там «справжнє кохання».

Також у програмі – «Крихка пам'ять» Ігора Іванька про молодого кінооператора, який випадково знаходить пошкоджений фотоархів свого діда Леоніда Бурлаки і намагається з'ясувати, якою людиною той був.

Кадр із фільму «Крихка пам'ять». Фото: Docudays

Крім того, покажуть стрічки «Одеса уві сні» Кирила Наумка про відчуття дому в умовах повномасштабної війни та «Привоз» Єви Нейман про життя одного з найстаріших і найбільших ринків Європи.

Закривають програму стрічки «Три могили митця» Арутюна Хачатряна про життя і творчу спадщину вірменського художника Вагана Ананяна та «Цензорка» Петера Керекеша про життя жінок в одній із виправних установ Одеси.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


14-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться 19-26 серпня 2023 року на декількох локаціях. Зокрема, покази конкурсних та позаконкурсних програм фестивалю та індустріальні заходи відбудуться у Чернівцях. Покази ретроспективних та спеціальних програм відбудуться в Одесі в кінотеатрі Multiplex.

Обиратимуть переможців в номінаціях: «Найкращий український повнометражний ігровий фільм» та «Найкращий український повнометражний документальний фільм». До конкурсної програми увійшли десять повнометражних фільмів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі