Першу в Україні персональну виставку французького художника JR відкривають 30 червня в PinchukArtCentre, повідомили в артцентрі.

На виставці представлять серію літографій, які знайомлять із роботами та художньою практикою митця, а також партисипативний проєкт Photobooth Action.

У межах цього проєкту в артцентрі відкриють фотокабінку "Inside Out Photobooth: Inside Out Kyiv: We Are Here".  Там кожен охочий зможе зробити своє портретне фото, а потім помістити його на стіни артцентру.

Організатори також запрошують «різноманітні спільноти та компанії друзів зі всієї України» робити портрети та розклеювати їх в інших публічних просторах поза межами артцентру, створюючи власні інсталяції Inside Out.

За задумом, фотографії мають нести повідомлення «ми тут», а поширення їх за межі виставки зробить меседж потужнішим.

Окрім створення портретів, відвідувачів запрошують ділитися своїми історіями та досвідом у кабінці з функцією запису. Історії використають для створення аудіопортрета українців, який побачить увесь світ, кажуть організатори.

Записані свідчення разом із портретами згодом будуть доступні онлайн на вебсайті Inside Out. Там можна дізнатися про людей з інших країн, де вже побував проєкт.

«Цей проєкт стане заявою про силу всіх українців, даючи зрозуміти, що Україна та майбутнє України належить їм», – кажуть організатори виставки.

Виставку можна буде відвідати до 7 січня 2024 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У березні 2022 року художник JR приїхав до Львова, щоб висловити свою підтримку українцям. Результатом подорожі стала робота «Валерія» – полотно із зображенням п'ятирічної дівчинки з Кривого Рогу, яка шукала прихисток у Польщі. Зображення, трансформоване в акцію на головній площі Львова, стало обкладинкою журналу Time за березень-квітень. Після цього проєкт показали ще в низці міст Європи, зокрема в Берліні, Парижі, Венеції та Римі.

Фото: JR

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: JR