Пригодницький трилер «Максим Оса: золото Песиголовця» українського режисера Мирослава Латика отримав нагороду на 45-му фестивалі фантастики Європейського співтовариства наукової фантастики, що відбувся 11 червня у шведському місті Уппсала.

Стрічку відзначили титулом «Найкраще драматичне представлення» (Best Dramatic Presentation) у категорії Achievements Awards.

«Це найбільш престижний з європейських фантастичних конвентів, головна подія року у світі європейської наукової фантастики», – відзначають у команді.

Як «найкращу інтернет-публікацію» на фестивалі також відзначили цикл відеолекцій «Історія української фантастики» від проєкту «Фантастичні talk(s)».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Фільм «Максим Оса: золото Песиголовця» створила Кіностудія дитячих і юнацьких фільмів імені О.О. Ханжонкова за мотивами однойменного коміксу Ігора Баранька. Події стрічки відбуваються восени 1636 року, коли польський король відправляє на Запорізьку Січ золото, щоб уникнути повстання козаків. Золото викрадають, а головний герой має розслідувати викрадення й повернути коштовності. У січні 2023 року фільм вийшов на Netflix.


Єврокон – щорічний конгрес Європейського товариства з наукової фантастики. Перший фестиваль відбувся у 1972 році в Італії. На Євроконі вручають щорічні премії в галузі наукової фантастики за публікації різних форматів, як-от: книги, фільми, журнали тощо.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі