У Львові з 16 червня відкриють новий артпростір Ya Gallery Black від куратора культурних проєктів і засновника Ya Gallery Павла Гудімова.

Галерея обʼєднає картини, книги, скульптури й інші артобʼєкти чорного кольору, щоби спонукати до розмов про чорний, кажуть у Ya Gallery Black.

Три виставкові зали вже наповнюють роботами українських митців: Павла Макова, Іванки Димид, Володимира Костирко, Костянтина Зоркіна, Володимира Семківа й інших. Експозицію доповнять чорний диск рокгурту AC/DC “Back In Black”, а також роботи митців минулих століть: Рембрандта, Гоя і Клінгера.

«Я шукав приміщення, щоби збільшити кількість наших виставок. Мені зателефонував знайомий рієлтор і сказав, що є можливість взяти за нормальну оренду приміщення в центрі, без ремонту. І перше, що я придумав, що виставка буде присвячена чорному кольору. Коли я запросив Костирка [українського митця – ред.], щоб він підказав як обійтись зі стінами й підлогою, він нагадав про свій проєкт, де нібито згоріла кухня, уся в чорних плямах. І Костирко сказав: ми робимо чорний спейс», – розповідає засновник Ya Gallery Павло Гудімов.

Інклюзивний артцентр розташований на першому поверсі в будинку на Соборній площі, 9. Усередину можна потрапити відразу з вулиці, без коридорів і сходів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Павло Гудімов – це український музикант, ексгітарист гурт «Океан Ельзи», а також куратор культурних проєктів і засновник артцентру Ya Gallery.


3D-затоплення крейсера «Москва», «Київська перепічка» й «Фонтан виснаження» з Венеційської бієнале: 20 виставок, які пройдуть у червні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі