Концерт співачки Світлани Лободи в Києві, який мав відбутися 25 серпня в Osocor Residence, скасували.

«Нам прикро, що благодійна мета проведення виступу сприйнялася як відбілення репутації артиста. Проте ми розуміємо, наскільки важливо зараз зберігати внутрішню єдність»,  зазначили в Osocor Residence. Там додали, що це спільне рішення зі співачкою.

Багато квитків уже придбали, кошти за них обіцяють повернути. Також кажуть, що шукають інші способи, щоб відбудувати відділення лікарні.

Про що йдеться

Світлана Лобода хотіла за допомогою виступу зібрати кошти, щоби відбудувати ЛОР-відділення «Охматдиту». Також у межах заходу мав пройти аукціон із лотами від українських захисників.

Що кажуть в «Охматдиті»

Після того, як з’явився анонс й афіша заходу, в НДСЛ «Охматдит» заявили, що лікарня й МОЗ не брали участь в організації концерту. За їхніми словами, його організатори не погоджували з ними дату, артистів й афішу.

Водночас в «Охматдиті» зазначають, що потреба у відновленні й ремонті ЛОР-відділення справді є, воно розташоване в старому корпусі лікарні. Відновити відділення вже допомагають Osocor Residence і «Благодійний фонд «Добро», але долучитися можуть усі охочі, реквізити можна знайти тут.

Як відреагували в Osocor Residence

Там відповіли, що всі артисти, яких запрошують виступати на майданчику, повинні мати чітку українську позицію. В Osocor Residence переконані, що Світлана Лобода неодноразово засуджувала вторгнення РФ до України.

Команда додає, що має повний перелік публічної й особистої інформації, яка може стати доказом того, що співачка підтримує Україну з початку повномасштабної війни.

В Osocor Residence додали, що ніколи не затверджували з НДСЛ «Охматдит» артистів й афіші. Кошти на відновлення ЛОР-відділення планували передати через «Благодійний фонд «Добро», який є автором проєкту реконструкції цього відділення.

Організація «Благодійний фонд «Добро» також прокоментувала ситуацію, утім, не вдаючись до деталей. Там зазначили, що команда фонду завжди діяла й буде діяти винятково в інтересах України й українського народу, а також гарантує, що робитимуть усе можливе, аби довести проєкт із відновлення відділення до кінця.

Сама Світлана Лобода коментарів із цього приводу не давала.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


До 24 лютого 2022 року Світлана Лобода будувала кар’єру в Росії, а після повномасштабного вторгнення РФ в Україну вагалася із засудженням війни й називанням реального агресора. Її відносили до категорії осіб, які висловлюються «за мир». Зокрема, співачка продовжує вести свою сторінку в Instagram російською мовою.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі